JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Usikkert når ostetollen fjernes

Tre av de fire borgerlige partiene lovet før valget å fjerne den sittende regjeringens ostetoll og bekrefter at planen skal fullføres.

Men det er usikkert når det vil skje, opplyser Høyre.

– Vi mener det vi har sagt, nemlig at tollen må reverseres, men at det må skje på en forsvarlig måte. Hva som er forsvarlig, må vi se nærmere på, sier Høyres næringspolitiske talsmann Svein Flåtten til Finansavisen.

– Les også: – Høyre taler med to tunger

Venstre og Fremskrittspartiet har også lovet å fjerne ostetollen. Venstre-representantene Sveinung Rotevatn og Abid Q. Raja bekrefter begge at partiets løfter skal holdes. Det gjør også Frp.

– Mitt ståsted har aldri vært i tvil, og det er at regjeringens ostetoll bør reverseres. Men vi vet at Kristelig Folkeparti har et annet standpunkt, og det er viktig at Siv Jensen og hennes forhandlingsutvalg får handlingsrom, sier Frps stortingsrepresentant Harald Tom Nesvik.

– Les også: Ostestriden fortsetter

I KrF er stemningen annerledes. KrF-representant Rigmor Andersen Eide sa til Nationen i juli i år at det er viktig for partiet å beholde tollsatsene slik de er i dag. Men partiet skal ikke stille ultimatum før forhandlingene med de andre partiene, sa hun.

Den rødgrønne regjeringen endret i fjor høst tollsatsene på import av ost. Endringen innebar en overgang fra kronesatser til prosentsatser. Over tid vil det medføre høyere toll på importert ost, og hensikten er å beskytte norsk landbruk. Endringen førte til sterk kritikk fra EU. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse