JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vant yrkesskadesak etter 5 år

En kvinne i Bergen er tilkjent 1,5 millioner i yrkesskadeerstatning etter en sprengningsulykke. – Jeg er spesielt glad for at retten er så klar på at ulykken kan gi store psykiske plager, sier distriktssekretær Reidar Stormark i Fellesforbundet.

I 2004 jobbet kvinnen, som da var medlem av Hotell- og restaurantarbeiderforbundet, på en pub i Bergen. Hun holdt på å åpne den dagen en sprengning i forbindelse med Klostergarasjen gikk feil. Huset ristet, store steinmasser havnet utenfor lokalene og en stein braste gjennom vinduet til herretoalettet.

Sjokket førte til at kvinnen, som var i 50-årene, utviklet store psykiske problemer og etter hvert ble erklært arbeidsufør.

Tydelig yrkesskade

Etter fem år har hun blitt tilkjent 1.116558 kroner i yrkesskadeerstatning. Hun får også dekket saksomkostningene sine med 419500 kroner.

– Jeg er spesielt glad for at retten har vært så tydelig i denne saken, sier distriktssekretær Reidar Stormark i Fellsforbundet Hordaland, som har jobbet med denne saken.

– De sier: ”Etter rettens mening var selve sprengningsulykken av en slik karakter at retten ikke er i tvil om at den har årsaksevne til å føre til psykiske plager som kan gi hundre prosent uførhet.” Retten er sjelden så tydelig. Her handler det å bli trodd, og psykiske skader synes jo ikke.

Et langt løp

Saken har tatt 5 år, og Stormark sier at det har vært et tøft løp for kvinnen, men at hun gjennomførte og stilte i retten for å begrunne sin sak.

– Men det er ikke sjelden at yrkesskadeerstatningssaker går over mange år, fordi forsikringsselskapene og deres advokater både vil stille spørsmål om det faktisk er en yrkesskade som er årsak til problemene, og vil minimalisere skadene.

Annonse
Annonse