JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO krever smidighet

LO krever smidighet fremfor kontrollerbare tall når forskriftene om studiefinansiering og nettskoler skal fastsettes.

Bakgrunnen er Kunnskapsdepartementets forslag til forskrifter til den nye voksenopplæringsloven. LO mener at utkastet ikke tar tilstrekkelig hensyn til viktige politiske føringer i selve utredningen. Sentrale områder er å bekjempe utstøting og bidra til inkludering og at studieforbundene, som AOF, skal være selvstendige arenaer for læring og supplement til offentlig utdanningstilbud for voksne.

Også kurs med en deltaker

LO reagerer på departementets forslag om at et kurs skal ha minst to, maksimum 30 deltakere. LO viser til AOF, som har lang erfaring med at det på noen områder, som språkopplæring og tiltak for personer med lese- og skrivevansker, kan være gunstig med ”en til en”-opplæring. Studieforbundene vil ha problemer med å imøtekomme voksenopplæringslovens bestemmelser dersom departementets begrensninger videreføres.

AOF har erfaring

LO protesterer også mot forslaget om at et kurs må bestå av minst tolv kurstimer fordelt på minst tre samlinger. LO mener at det ikke fins noen god pedagogisk begrunnelse for at kurs over en dag og med 5-6 studietimer ikke holder mål. LO viser til at AOF over tid har etablert en god pedagogisk praksis for en rekke tillitsvalgtkurs som går over en dag. Det er tema og temaets omfang som bestemmer varigheten.

–Det kan virke som om behovet for å ha enkelt kontrollerbare tall er viktigere enn å sikre god, organsert læring innenfor hensiktsmessige rammer, påpeker LO.

Annonse

Flere saker

Annonse