JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Erstatning til NSB

Jernbaneverket betaler NSB 2,3 millioner kroner for hendelser som førte til togstans. Også Flytoget får tilbud om kompensasjon, men beløpene er ikke klare ennå.

oystein@lomedia.no

NSB mener de har tapt penger på hendelser som har gitt stopp i togtrafikken. Grunnlaget for kravet er avtalen om sportilgang, som selskapet mener er brutt.

I tre av fem saker er Jernbaneverket innstilt på å betale. I ytterligere én sak ytes det kompensasjon fordi det var uheldig at NSB ble varslet sent.

– Kun en del av dokumentasjonen som er framlagt tilfredsstiller vilkårene i sportilgangsavtalen. Derfor imøtekommes kravene bare delvis. NSB får en erstatning på total 2,3 millioner kroner, skriver Jernbaneverket på sine nettsider.

– Vår gjennomgang av disse sakene har vist at det i flere av tilfellene har vært riktig å tilby erstatning. Hendelsene skapte store ulemper for jernbanens kunder. For oss er det viktig å ta lærdom av hendelsene, og bruke erfaringene aktivt i vårt arbeid med forbedring av styringssystemene, sier jernbanedirektør Elisabeth Enger.

NSB kom med kravet i august 2009. Flytoget har gjort det samme i fire av de fem hendelsene. Her har Jernbaneverket ennå ikke avgjort hvor stort beløp det er snakk om å tilby.

Annonse
Annonse