JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Julekalenderen på Oslo S

Tradisjonen tro er det julekalender på Oslo S også i år. Kunstneren Magny Tjelta Jaatun står for en utsmykning som forandrer seg fra dag til dag.

oystein@lomedia.no

Tjelta Jaatun tar utgangspunkt i kjente fantasifigurer. På fasaden kommer Alice, hun som falt ned i et kaninhull og opplevde en tur i eventyrland.

Wendy fra Peter Pan og Dorothy, jenta som opplever dramatikken i Trollmannen fra Oz, dukker også opp framover mot årsskiftet.

Selv om det opprinnelig skal være 24 luker i en slik kalender, blir ”Lost in winterland” mulig å se fram til 17. januar.

Sentralt i arbeidene står overgangen fra barn til voksen.

Variert.

Kunstverket er en kollasj av tegninger, tekst og maleri som vokser fram dag for dag ettersom fasaden fylles med farger, figurer og nye fortellinger.

Magny Tjelta Jaatun (42) er født i Stavanger og bosatt på Klepp. Hun har bakgrunn fra både kunst og design, og har tidligere hatt en rekke separatutstillinger i Norge. I tillegg kommer deltakelse på utstillinger i Sverige, USA og England.

Som designer og stoffkunstner lager hun blant annet nye vesker av gamle stoffer som leveres inn til gjenbruk hos Fretex.

Knutepunkter.

ROM Eiendom har tatt initiativ til satsingen Rom for kunst. Formålet er å vise ulike prosjekter på steder der folk ferdes, som togstasjoner og offentlige plasser.

Oslo S er Norges mest besøkte bygg, og tiltaket med utstillinger startet her i 2001. I 2007 ble Trondheim Sentralstasjon med på arrangementene. Der står nå Elve/Benk, en lang installasjon til å sitte på formet som Nidelva.

Hittil har utstillingene og arrangementene fått stor oppmerksomhet både i mediene og blant reisende.

Slik det har vært vanlig de siste årene, kan også Magny Tjelta Jaatuns kalender følges på nettet fra dag til dag: www.julekalender.romforkunst.no

Annonse

Flere saker

Annonse