JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fylkesmann vil ha hele stillinger

Fylkesmannen i Oppland ber samtlige kommuner i fylket sørge for at deltidsansatte i helse- og omsorgssektoren får utvidet sine stillinger til nærmere fulle stillinger.

Bakgrunnen er behovet for å få nok kvalifiserte ansatte.

Det er uvanlig at fylkesmannen og to avdelingsledere i fylkesmannsembetet som fylkeslegen og utdanningsdirektøren, går ut med så klare utfordringer vil kommunene. Men fylkesmannen har gjennom tre år satt problemet med bruk av deltid på dagsordenen uten at dette har gitt mange konkrete resultat. Riktignok har flere kommuner arbeidet med spørsmålet, og tre kommuner har fått tilskudd gjennom Kompetanseløftet for å utvikle modeller som kan gi flere på heltid, men totalt sett har det ikke skjedd nok i fylket, mener de tre lederne av Oppland fylke.

Behov for kompetent arbeidskraft

I brevet til kommunene uttrykker de tre sterk bekymring over at det fortsatt er mange ansatte i omsorgssektoren som har til dels små stillinger. Dette fører til negative konsekvenser for den enkelte arbeidstaker. Det er også en fordel for brukerne om det blir flere hele stillinger og dermed færre å forholde seg til. Men det helt sentrale i oppfordringen er behovet for å skaffe nok kompetent arbeidskraft i framtida.

Regjeringens mål er å etablere 12 000 årsverk i pleie- og omsorgssektoren i perioden 2008 – 2015. Et virkemiddel er å få flere hele stillinger.

Les også:Hjelpepleiere skvises ut av jobben

Annonse

Flere saker

Annonse