JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fellesforbundet i København

– Klimaspørsmålet kommer til å være avgjørende for hvordan vi innrettet politikken vår framover, sier 2. nestleder i Fellesforbundet, Hans-Christian Gabrielsen.

Vi møter Hans-Christian Gabrielsen, 2. nestleder i en kø, naturligvis. Men denne gangen er det ikke for å bli akkreditert Gabrielsen har stilt seg opp. Nå vil han høre tidligere generalsekretær i FN, Koffi Annan diskutere klimaforandringene, direkte på CNN.

Gabrielsen tilhører de mange som har stått lenge i kø. Adgangskontrollen på konferansen har vært preget av kaos og enorme køer.

– Dette har jeg ærlig fortjent, sier han og viser fram adgangskortet til klimakonferansen.

– Jeg har stått 7,5 klokketime i kø for dette, sier han.

– Hvorfor er du her?

– Klimatiltak og teknologiutvikling er prioriterte oppgaver for Fellesforbundet. Dette kommer til å prege hvordan vi innretter politikken vår framover. Så derfor er det viktig å følge utviklingen, sier Gabrielsen.

I forbindelse med klimakonferansen har internasjonal fagbevegelse vært pådriver for å få inn arbeidslivsspørsmål i avtalen som forhåpentligvis kommer ut av København toppmøte. «Just transition» er fagbevegelsens hovedkrav. «Just transition» eller rettferdig omstilling, innebærer omstilling til et samfunn med lave utslipp av klimagasser ikke skal gå på bekostning av sosiale rettigheter.

– I går var «Just transition» inne i avtalen, under den delen av avtalen som het er «Shared visions», delte visjoner, men etter det jeg skjønner nå er den inne i forordet som er en mer forpliktende del av avtalen, sier Gabrielsen.

Ved siden av hovedforhandlingene er det en masse nyttige seminarer og konferanser, sidearrangementer.

– Her er det mye å lære, avslutter Gabrielsen.

Annonse
Annonse