JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagbevegelsen bråvåknet

Klimamøtet i København kommer til å bli det største faglige møtet i år. Interessen for klimaspørsmål har eksplodert.

torgny@lo-media.no

Guy Ryder er leder av den Internasjonale faglige samorganisasjonen IFS (ITUC). Han deltok på møtet i den nordiske samorganisasjonen Samaks møte i København tirsdag.

– Da den internasjonale faglige samorganisasjonen ble stiftet for tre år siden var det ingen som nevnte klimaproblemer. Nå er København dette årets største faglige møte,sa Ryder.

Han brukte dette for å illustrere hvordan internasjonal fagbevegelse har bråvåknet i klimaspørsmålet. På klimatoppmøtet i København er det sagt at det er 350 fagforeningsfolk til stede.

– Har dere gode kontakter inn til forhandlerne?

– Ja, vi har svært gode kontakter med de som forhandler, sier Ryder til LO-Aktuelt.

– Er dere fornøyd med hva som skjer?

– Ingen kan være fornøyd med det som skjer, men vi har et spesielt spørsmål som vi vil ha med, og det er spørsmålet om «just transition» rettferdig overføring. I øyeblikket har vi forstått at dette er inne i avtaleteksten, men det er mye mer som skal gjøres her.

– Men er du fornøyd med det som gjelder akkurat det punktet?

– Vi kjemper hardt for å få det til, men det kommer uansett ikke til å bli noe omfattende punkt. Det kommer ikke til å bli en egen paragraf eller noe sånt. Det det kommer til å bli i tilfellet er at det kommer en eller to små setninger som omhandler dette punktet. Men det viktigste er å få inn noe i avtalen fra København slik at det blir mulig å bygge videre på det.

Annonse
Annonse