JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Offiserene forbereder sammenslåing

Norges Offisersforbund (NOF) og Befalets Fellesorganisasjon (BFO) har skrevet under en overordnet samarbeidsavtale, og har som mål å bli slått sammen til en sterk organisasjon.

morten.hansen@lomedia.no

Ledelsen i NOF og BFO er enige om å etablere en overordnet samarbeidsavtale.

Formålet med denne avtalen er å formalisere og videreutvikle dagens samarbeid, og danne grunnlag for en sammenslåing mellom organisasjonene.

– Vi skal stå sammen som en enhet yrkesmessig og kvalitetsmessig, og i alle sammenhenger virke for personellets beste, sier Peter A. Moe, forbundsleder i NOF.

Mer forpliktende

”Samarbeidet skal tuftes på de respektive organisasjoners grunnverdier og standpunkt. Samtidig legges det til rette for å utnytte organisasjonenes ressurser på en optimal måte”, heter det i den undertegnede avtalen.

Allerede i dag samarbeider NOF og BFO i mange sammenhenger. Dette samarbeidet vil nå bli styrket.

– Nå blir det et mer forpliktende samarbeid. Denne avtalen institusjonaliserer og formaliserer det samarbeidet vi allerede har hatt, understreker Moe.

Utfordring

Samarbeidsavtalen har som målsetning å slå sammen de to organisasjonene. Moe har tro på at det skal være mulig.

– Vi har et slagord i NOF som sier; ”Alt Befal i en organisasjon”. Hvis vi kan følge opp det i god dialog med de andre organisasjonene, så finner vi en løsning, mener Moe.

Den store utfordringen for organisasjonene er hvilken hovedsammenslutning et eventuelt nytt forbund skal ligge under. I dag er de tre befalsorganisasjonene, NOF, BFO og Krigsskoleutdannede Offiserers Landsforening, tilknyttet hver sin hovedsammenslutning.

– Hvilken hovedsammenslutning vi skal være en del av er et spørsmål som vi må drøfte veldig inngående i et felles samarbeid, sier Moe.

Annonse

Flere saker

Annonse