JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fikk inn kompetanse i avtalen

Kompetanseheving for erfarne montører og et eget utviklingsfond for tillitsvalgte. Det er viktige punkter i den nye avtalen mellom EL & IT Forbundet og Energi Norge.

knut.viggen@lomedia.no

Leder i forhandlingsavdelingen i EL & IT Forbundet, Jan Olav Andersen, er godt fornøyd med sluttresultatet etter meklingen med de ansatte i e-verk tilsluttet NHO, som ble avsluttet en time på overtid natt til fredag.

– Samlet sett har vi oppnådd et godt resultat, sier Jan Olav Andersen.

Kompetanseprofil

Kompetanseheving har vært et viktig forhandlingspunkt for EL & IT Forbundet i år. Etter to dagers mekling, der det i utgangspunktet var betydelig avstand mellom partene, ble det til slutt en avtale med en sterk kompetanseprofil. I en protokolltilførsel ble partene enige om at de innen utgangen av året skal kartlegge interesse og behov for nødvendig kompetanseheving, og at partene skal utvikle og tilby aktuelle opplæringstiltak innen 30. juni 2013.

Utviklingstiltak for tillitsvalgte har også vært et viktig EL & IT-krav. Arbeidet med å lage retningslinjer for etablering av kompetansetiltak for tillitsvalgte skal starte opp innen 1. oktober. Dette arbeidet skal være ferdig til mellomoppgjøret neste år.

– På dette punktet har vi tatt et stort skritt videre, selv om vi ikke kom helt i mål, kommenterer Andersen.

Økonomi

Den nye energiavtalen ga også et godt økonomisk resultat, med en betydelig heving av minstelønnssatsene.

– Vi har ikke økt forskjellene mellom laveste og høyeste avlønnede og det er vi fornøyd med, sier Andersen.

Varsle reise

Det er også kommet inn nye setninger i paragraf 12 i avtalen som gjelder varsling av reiseoppdrag fra arbeidsgivers side. Heretter vil manglende varsel, minimum tre dager før avreise, utløse et 50 % tillegg på ordinær timelønn per arbeidet time inntil fristen på tre døgn er oppnådd. Dette punktet gjelder imidlertid ikke oppdrag som det ikke har vært praktisk mulig å varsle tidligere, som blant annet beredskap.

– Akkurat dette er et lite gjennombrudd for oss, konstaterer Jan Olav Andersen.

Det var et enstemmig forhandlingsutvalg som anbefalte forslaget. Fristen for uravstemning er på grunn av ferieavvikling satt til 1. september.

Annonse
Annonse