JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Varsler om helsefarlig fengsel

Roar André Brenne og Mette Salicath, henholdvis hovedverneombud for Ullersmo og Sentralt hovedverneombud i kriminalomsorgen, har skrevet brev til justisminister Knut Storberget. Her framgår det at bygningsmassen har så store mangler at de ser dette som en risiko for helsefarlig arbeidsmiljø.

jan.erik@lomedia.no

I brevet, datert 16.11.09, står det blant annet:

”Ullersmo fengsel er nå i en fase hvor både bygningsmasse og tilsatte står i fare for å bryte sammen. Det er så store utfordringer knyttet til de bygningsmessige og tekniske installasjonene totalt sett at en fra dag til dag lever i spenning i forhold til hva som er det neste som kollapser.”

Brevet er gjennomsyret av en bekymret tone, og vi kan videre lese:

”De ansatte på Ullersmo er nå lei av å jobbe på en arbeidsplass hvor en daglig har en opplevelse av ”hva blir det neste” og samtidig ikke ha et konkret perspektiv på når forholdene skal være utbedret. Slitasjen på hele organisasjonen er nå stor, vernetjenesten er bekymret for den risikoen dette representerer for tilsattes helsesituasjon.”

NFF-leder Alf Julsrud forteller at brevet ikke er noe bare vernetjenesten slutter seg til, men også arbeidstakerorganisasjonene og ledelsen.

Vernetjenesten ønsker en åpen, god og snarlig dialog med arbeidsgiver og politisk ledelse og skriver:

”I 2005 estimerte Statsbygg en restlevetid på Ullersmo fengsel på 0-3 år, det vil si at levetiden på anlegget er utløpt etter fagfolks risikovurdering, samt at tekniske anlegg hadde overlevd sin forventede levetid med 5-10 år”.

Jo da, Storberget har en utfordrende sak å jobbe med.

Annonse

Flere saker

Annonse