JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Usannsynlig at Saab reddes

Det er usannsynlig at svenske Saab blir reddet fra nedlegging, sier administrerende direktør Ed Whitacre i General Motors (GM).

GM har vært i forhandlinger med nederlandske Spyker om et salg av det svenske bilmerket, men ifølge Whitacre er det lite som tyder på at forhandlerne vil komme i havn innen fristen i dag, 6.1, skriver NTB/AFP.

Vil ikke selge?

Det har vært mange spekulasjoner om hvorfor GM har vendt tommelen ned for Spyker. En teori er skepsisen til russiske oligarker som har vært finansielle støttespillere for Spyker, en annen er at GM, som har besluttet å holde på Opel, ikke ønsker Saab som konkurrent og derfor helst vil legge ned fabrikken.

Uansett mener Dagens Arbete det er en merkelig forestilling som nå utspiller seg, og særlig hvis den slutter med at GM heller bruker oppunder 10 milliarder kroner på å legge ned fabrikken i Trollhättan enn å selge.

Også svenske interesser har kommet på banen i denne uka, uten at det har ført til noe konkret bud. Blant dem skal det være en gruppe som nå sitter i ledelsen i den svenske fabrikken.

– Bla opp pengene

Men GMs nye styreformann tilbakeviser at gigantkonsernet ikke vil selge.

– Det er veldig enkelt: Bare bla opp pengene, så kan du få det. Men det er ingen som har bladd opp, så vi er i nedleggelsesmodus, sier Ed Whitacre.

Annonse
Annonse