JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lilleheie reagerer på likelønnsutspill

– Arve Bakke må løfte sine kvinner som har hatt en mindrelønnsutvikling. Vi må løfte våre kvinner i offentlig sektor som har blitt hengende etter, fastslår leder i Norsk Tjenestemannslag, Turid Lilleheie.

anne.grete@lomedia.no

Fellesforbundet leder Arve Bakke kommer med sterke utspill mot en egen likelønnspott i offentlig sektor i Dagsavisen. Han går så langt som å si nei til en slik pott.

Forskjellige tariffområder

Dette får NTLs leder Turid Lilleheie til å reagere.

Lilleheie påpeker at forbundene har forskjellige tariffområder å forholde seg til.

– Arve Bakke får ta seg av sine medlemmer, så skal vi ta oss av våre. Men vi må begge forholde oss til vedtak fattet i LO sier Lilleheie.

Hun viser til vedtak fra fjorårets LO-kongress, hvor LO fastslår i sitt handlingsprogram at det er et samfunnsproblem at kvinners arbeid verdsettes lavere enn menns, og at LO vil arbeide for likelønn mellom kvinner og menn.

Det er viktig å arbeide for en bedre kjønnsfordeling innenfor de ulike yrkesgrupper, bransjer og sektorer. Et viktig virkemiddel er utjevning av lønnsforskjeller mellom mannsrike og kvinnerike yrker, fastslår LO.

Økte rammer

LO mener økte rammer for oppgjørene i offentlig sektor kan brukes for å gi kvinnerike grupper som har blitt liggende etter i lønnsutviklingen større tillegg.

Arbeidsgiverne må også bidra positivt for likelønn, ikke minst i forhold til de mannlige, høyere lønte funksjonærenes og ledernes lønnsutvikling, fastslår LO.

Videre påpeker LO at det er viktig at de eksisterende lønnsforskjellene mellom utdanningsgruppene i privat og offentlig sektor reduseres.

Annonse
Annonse