JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forundret over Høyre-kvinnene

LO reagerer sterkt på at Høyrekvinnene vil fjerne fedrekvoten. – Å fjerne fedrekvoten av foreldrepermisjonen er å fjerne en av bærebjelkene i likestillingspolitikken, mener nestleder Gerd Kristiansen i LO.

stig.christensen@lomedia.no

Ikke en eneste uke av foreldrepermisjonen skal forbeholdes far, ifølge forslaget fra Høyre.

– Tiden er moden for å gi familiene full valgfrihet, sier leder av Høyres kvinneforum, Linda C. Hofstad Helleland til Adresseavisen.

Ti uker nå

Fredrekvoten var i starten i 1993 fire uker og er i dag ti uker. Gerd Kristiansen mener fedrekvoten har gjort det mulig for fedre i alle bransjer å tilbringe tid sammen med barna mens de er små, ikke bare de som har en medgjørlig arbeidsgiver.

– Jeg er overrakset og forundret over at Høyrekvinnene ønsker å skru tiden tilbake. Det er slett ikke i alle miljøer og bransjer det er en selvfølge at far tar pappaperm, mener Gerd Kristiansen. Hun understreker at mange barn har fått mer tid med pappaen sin med fedrekvoten enn om vi ikke hadde hatt denne ordningen.

LO ønsker en utvikling i stikk motsatt retning av Høyrekvinnene, nemlig at fedrekvoten utvides ytterligere og at fedre gis selvstendig opptjeningsrett. Kristiansen understreker at det vil være helt feil å fjerne noe som fungerer godt.

Annonse
Annonse