JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO med ny klimaplan til høsten

LO vil presentere ny klimaplan utpå høsten, basert på konferansen i København, utspill fra internasjonal fagbevegelse og innspill fra egne forbund og medlemmer.

Dette kom fram under det første av tre konferanser som LO arrangerer etter klimakonferansen i København og som forberedelser til nytt forslag til klimastrategisk plan.

– LO har ikke bestemt nøyaktig når utkastet skal foreligge, vi venter innspill fra forbund og medlemmer og fra behandlingen av samme tema i store internasjonale faglige og fagligpolitiske fora, forteller Anne-Beth Skrede, klimarådgiver i LO.

– I det videre arbeid er det viktig å aktivisere forbundene og bevisstgjøre medlemmene, understreket Ellen Stensrud, 1. sekretær i LO og politisk ansvarlig for klimaspørsmål.

Stor faglig aktivitet

– Da den nordiske samarbeidskomiteen mellom de sosialdemokratiske partiene og landsorganisasjonene møttes i forrige uke, ble klimaspørsmål vedtatt som en av prioriterte saker i det videre arbeid. Den europeiske faglige samorganisasjonen (EFS) skal evaluere arbeidet så langt, og det er lagt opp til eget vedtak om klima under kongressen til IFS (ITUC), den verdensomspennende faglige organisasjonen. LO har sendt inn forslag som vil ytterligere konkretisere forslaget, blant annet gjennom et punkt om å bekjempe avskogingen. Dette viser at det skjer mye på den faglige arenaen når det gjelder de klimapolitiske utfordringene, sier Anne-Beth Skrede.

To nye konferanser

– Dagens konferanse tok for seg erfaringene etter møtet i København. Hva skal de to neste konferansene behandle?

–To nye konferanser i februar og mars er under planlegging. Den ene vil drøfte forslagene til tiltak som Klima- og forurensningsdirektoratet (tidligere Statens forurensningstilsyn) har utarbeidet for miljøministeren. Disse forslagene ventes presentert i midten av februar, svarer Anne-Beth Skrede.

Sju timer i kø

LO hadde en plass i den offisielle norske delegasjonen til klimakonferansen i København. I tillegg stilte LO med 10 representanter til en konferanse, som hadde mellom 40 000 og 50 000 akkrediterte. Da konferansestedet Bella hadde plass til 15 000, ble det kamp om setene.

En som sto lenge i køen for å slippe inn, var Fellesforbundets nestleder Hans Christian Gabrielsen. Han sto sju timer før han slapp inn. Det viser interessen for det som skjedde i noen hektiske dager i København i fjor.

Annonse

Flere saker

Annonse