JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO ønsker enklere IA-avtale

– Jeg vil ikke forskuttere noe, sa arbeidsminister Hanne Bjurstrøm da hun møtte partene i arbeidslivet til det første forhandlingsmøte om IA-avtalen.

torgny.hasaas@lomedia.no

Alle arbeidslivets parter benket seg torsdag ettermiddag rundt bordet hos arbeidsministeren til det første forhandlingsmøte om IA-avtalen.

– Dette er et viktig møte i prosessen fram mot en ny avtale om et inkluderende arbeidsliv, sa LO-leder Roar Flåthen til LO-Aktuelt på vei inn til møtet.

– Mer av det vi lyktes med

– Årsakene til at vi ikke har nådd målene i IA-avtalen, kan være mange. Nå må vi diskutere erfaringene vi har gjort. Vi må gjøre mer av det vi lyktes med, og få til en oversiktelig avtale som er enklere å forholde seg til også for små og mellomstore bedrifter, skriver LO-lederen i en pressemelding.

Han understreker at den norske modellen med trepartssamarbeid mellom partene i arbeidslivet og myndighetene er det beste virkemiddelet for å få til et mer inkluderende arbeidsliv, sa Flåthen som understreker at det er gode muligheter for å oppnå resultater.

Vil ikke forskuttere

Bjurstrøm understreket overfor pressa før dørene ble lukket at dette er starten på forhandlingene og at hun ikke ville forskuttere noen resultater.

YS-leder Tore Eugen Kvalheim sa at han hadde fått mange reaksjoner i løpet av dagen på sitt intervju i Dagens Næringsliv hvor han åpnet for kutt i sykelønn.

– Poenget mitt med dette utspillet var å peke på alvoret i situasjonen. Men jeg vil understreke at vi har en positiv holdning inn i forhandlingene.

FAKTA, BAKGRUNN, NYHETER:«Sykefravær til besvær» (spesialside)

Veien videre

Dagens møte skal for en stor del legge opp løpet for forhandlingene som skal være avsluttet innen 1. mars.

3. februar møter arbeidslivets topper statsministeren. Da er det møte i Kontaktutvalget i forbindelse med tariffoppgjøret. Etter det møtet skal ekspertgruppa som vurderer ulike tiltak for å få ned sykefraværet legge fram sine konklusjoner.

Til sammen er det avtalt tre forhandlingsmøter.

LO la på møtet fram en rekke tiltak som organisasjonen mener vil ha en positiv innvirkning på sykefraværet.

Bedre tid og skolering av ledere og tillitsvalgte

Bedriftshelsetjenesten må sterkere inn

Tidligere oppfølging av sykmeldte

Gravide har rett til permisjon med lønn

Utvid premieringen av IA-bedrifter

Bedre statistikk og analyse

Legenes rolle

Reell attføring

Annonse
Annonse

Bedre tid og skolering av ledere og tillitsvalgte

Bedriftshelsetjenesten må sterkere inn

Tidligere oppfølging av sykmeldte

Gravide har rett til permisjon med lønn

Utvid premieringen av IA-bedrifter

Bedre statistikk og analyse

Legenes rolle

Reell attføring