JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Spennende norsk grøsser

Ole.Palmstrom@lomedia.no

Noe har skjedd med norsk film. Akkurat hva som er årsaken skal ikke undertegnede gå inn på her, men jeg registrerer at tendensen er mer enn oppadgående. Og grøssersjangeren synes å være den sjangeren vi, (for det må vel være lov å si «vi» nå?) har aller best grep om. «Skjult» , «Fritt Vilt» , «Død Snø» med flere, er alle gode grøssere, som har gjort suksess både her hjemme og internasjonalt.

Siste skudd på stammen, «Snarveien», kom på kino i 2009 og er nå ute på DVD.

Line og Martin reiser til Sverige for å laste bilen full av billig børst til kompisens bryllup. For å unngå tull i tollen på veien hjem bestemmer de seg for å ta en snarvei, som etterhvert viser seg å bli en – ja du gjettet riktig – omvei! Dette danner opptakten til en ubehagelig og redselsfull aften for det unge paret.

«Snarveien» er en kjapp og spennende grøsser. Den er kanskje ikke den mest nyskapende i sjangeren, og mangler litt snert og overraskelsesmomenter. Men filmatisk holder den god teknisk standard og følger sjangerens tradisjoner til punkt og prikke. Anbefales med litt popcorn og «en liten läsk», som det heter på svensk.

Regissør: Severin Eskeland

DVD, 74 min

Grøsser, 15 år

SF Norge 2009

Annonse
Annonse

Regissør: Severin Eskeland

DVD, 74 min

Grøsser, 15 år

SF Norge 2009