JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Toget gått for likelønnsløft

YS vil ha forbundsvise forhandlinger i privat sektor, men erkjenner at det kan gjøre det vanskelig å få til et likelønnsløft.

Tariffkonferansen til YS privat vedtok i går å gjennomføre årets tariffoppgjør ved at hver enkelt forbund forhandler på egen hånd.

– Selv om det blir et moderat oppgjør, vil det være den økonomiske situasjonen i hver enkelt bransje som blir avgjørende for forhandlingsresultatet. I enkelte områder går det veldig bra og da har selvfølgelig forbundene forventninger om at de skal få sin del av verdiskapningen, sier YS-leder Tore Eugen Kvalheim til NTB.

Han erkjenner likevel at forbundsvise oppgjør ikke vil gjøre det enklere for et likelønnsløft, slik blant andre likelønnskommisjonen har foreslått.

– Det blir ikke et likelønnsløft på den måten som likelønnskommisjonen la opp til, det toget er i ferd med å gå. Likelønn er viktig også i privat sektor, men det blir innenfor hver enkelt overenskomst, sier Kvalheim.

Annonse
Annonse