JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sundnes i kvinnepanelet

Trine Lise Sundnes i LO er oppnevnt som medlem av Kvinnepanelet 2010. Det skal sette i gang en ny og vitaliserende debatt om likestilling.

Også EL & IT Forbundet er med i utvalget, representert ved den prpfilerte elektrikeren Therese Anita Holmen fra Hauge i Dalane.Dette nye kvinnepanelet består av 30 medlemmer under ledelse av Loveleen Brenna, 43 år, integreringsrådgiver, leder av FUF, Foreldreutvalget for grunnopplæring og driver eget konsulentbyrå. Loveleen er født i India og kom til Norge i 1972. Nestleder er Kirsti Bergstø, barnevernspedagog, Nessby, og representerer SV.

LO og Fagforbundet med

Trine Lise Sundnes er sekretær i LO og har som ansvarsområde også arbeidsmiljø, herunder homofile og lesbiske rettigheter i arbeidslivet. Hun har også ansvaret for forsøksprosjekt i forbindelse med 6 timers-dagen.

Omsorgsarbeider Karianne Karlsrud på Jaren i Oppland er oppnevnt som medlem. Hun er medlem av styret i Seksjon Helse og Sosial i Fagforbundet. Til forbundets nettavis sier hun:

– Jeg mener at noe av det viktigste i likestillingsarbeidet er likelønnsspørsmålet. Det er ikke rettferdig at norske kvinner tjener 85 prosent av hva norske menn gjør. Denne lønnsforskjellen er så klart også en av grunnene til at fedre tar ut så lite foreldrepermisjon. Fedre må få bedre permisjonsrettigheter. I tillegg er så klart retten til heltid et viktig likestillingskrav.

– Det foregår diskriminering i arbeidslivet. Vi må slåss for full likestilling, uavhengig av kjønn, etnisitet og seksuell legning, sier Karianne Karlsrud.

Skihopper og skuespiller

Kvinnepanelet med 30 representanter spenner over et vidt spekter av yrker. Blant de 30 finner vi skihopperen Anette Sagen, Mosjøen, filmskaper og regissør Margreth Olin, Oslo og Gerd Malme, leder, Panserdivisjonen, Forsvaret, Bardufoss. Lisbeth Normann, leder av Norsk Sykepleierforbund er med, det samme er Bushra Ishaq, student og leder av Muslimsk studentsamfunn, Oslo.

Her er kvinnepanelet

Da Audun Lysbakken, statsråd i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet, offentliggjorde før jul i fjor at Loveleen Brenna skulle bli leder for kvinnepanelet, begrunnet han etableringen med at han ønsket en modernisering av likestillingsdebatten.

Hvordan skaper ulikheter?

– Panelet skal bidra til å sette i gang en inkluderende og visjonær debatt, en debatt om hva som er viktig for dagens kvinner, om hva som skaper ulikhet, om hvordan vi skaper engasjement og frigjøring fra tradisjonelle kjønnsroller.

Annonse

Flere saker

Annonse