JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

113 000 unge er med i LO

LO i Norge har 113 000 medlemmer under 30 år, et betydelig antall i forhold til nær 900 000 LO-organiserte, men fortsatt lavt i forhold til det totale antall sysselsatte og studenter og elever under 30 år.

– Vi øker antall medlemmer under 30 år, men samtidig har antall sysselsatte i samme aldersgrupper økt, forteller Kristian Tangen, sekretær i LO med ungdomsarbeid som ansvarsområde.

– Ungdomsansvarlige i LO og forbundene sammen med LOs sentrale ungdomsutvalg samles i mars for å gjennomgå siste års arbeid ut fra vedtakene på fjorårets LO-kongress. Da skal det også utarbeides en plan for det fremtidige arbeidet, forankret i LO, forbundene og fylkene. Les mer om LOs ungdomsarbeid her

Hva forventer studentene?

I tillegg kommer en rapport, utarbeidet av Fafo etter bestilling av LO, om hva studenter ønsker av LO og hvorfor studenter organiserer seg. Ut fra signalene vi har fått, vil dette bli en interessant undersøkelse, forteller Kristian Tangen, som mener at LOs og forbundenes aktive engasjement overfor ungdom i arbeid og utdanning nå bærer frukter.

Få akademikere i LO

Kristian Tangen sier at organisasjonsprosenten er høy blant profesjonsstudenter, men ellers lav blant øvrige studenter. Dette gjenspeiles også i oppslutningen om LO blant akademikere.

I vedtaket fra LO-kongressen heter det at over 800 000 yrkesaktive i Norge har høyere utdanning, det vil si over 30 prosent av alle yrkesaktive. Men bare ca 10 prosent av disse er medlemmer i LO-forbund. Antall organisasjonsmessige er med andre ord betydelig.

Flertall av kvinner

Nær halvparten av all norsk ungdom velger høyere utdanning etter videregående skole, og stadig flere voksne arbeidstakere tar etter- og videreutdanning på høyskole- og universitetsnivå. I 2007 var 61 prosent av studentene kvinner og 39 prosent menn.

LO og forbundene har opprettet et utvalg for rekruttering av arbeidstakere med høyere utdanning, og det er vedtatt et eget forskningspolitisk program. En forsknings- og utviklingskonferanse arrangeres annet hvert år. Denne kommer i tillegg til LOs årlige utdanningskonferanse.

Annonse

Flere saker

Annonse