JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Avlyste anbudsrunde

Entreprenørselskapet Knut Skutle A/S mente at et estisk firma hadde levert et anbud som var så lavt at det ikke var mulig uten sosial dumping. Nå er anbudsrunden blitt avlyst.

Skutle krevde å få innsyn i anbudspapirene til det estiske firmaet som vant anbudsrunden om bygging av nye Dalen skole. Entreprenørfirmaet Celander fra Estland hadde kommet med et anbud som var vesentlig lavere enn det de andre selskapene la inn, skriver bygg.no, nettstedet til fagbladet Byggeindustrien.

Innsynsrett mangler

Nå kansellerer Fetsund kommune konkurransen med begrunnelse at det mangler kontraktsfestet rett til innsyn for å avdekke sosial dumping i anbudspapirene, melder bygg.no videre.

”Fet kommune har avlyst anbudskonkurranser på Dalen og Østersund skoler. En av tilbyderne har klaget på at Fet kommune har begått feil ved gjennomføringen av konkurransene. Kommunen vil gå igjennom konkurransegrunnlaget og rutinene for gjennomføringen før ny anbudskonkurranse på Dalen og Østersund skoler legges ut. Formannskapet vil bli orientert om saken i et ekstraordinært møte 26. januar", skriver kommunen på sin hjemmeside.

Varsler ny anbudsrunde

"Det antas at ny anbudskonkurranse og valg av entreprenør vil kunne gjennomføres i løpet av april 2010. Kommunen vil nå vurdere tidspunktet for ferdigstillelse av utbyggingsprosjektene", skriver kommunen videre.

Fant flere andre feil

Kalkulasjonsansvarlig Tollef Hovig i Knut Skutle A/S sier til Byggeindustrien at han forstår at kommunen bruker mangelen på innsyn i anbudspapirene med tanke på sosial dumping som grunn til å avlyse konkurransen. Han forteller at entreprenøren også fant flere andre feil i anbudspapirene, men mener at det ikke er noen grunn til å forfølge disse nå.

Tollef Hovig har bakgrunn fra Fellesforbundet og har vært hovedtillitsvalgt hos Skanska.

– Kommer dere til å regne på jobben igjen? – Det vil tiden vise. Det kommer an på ordre- og prissituasjonen, svarer Hovig.

Seriøst av kommunen

Fellesforbundet er godt fornøyd med at "Fetsund kommune rykket tilbake til start i anbudsprosessen for Dalen og Østersund skoler da den oppdaget risikoen for sosial dumping".

– Det er å opptre seriøst, og å ta påseansvaret og reglene for offentlig innkjøp på alvor, poengterer forbundssekretær Halvor Langseth til magasinett.org, Magasinet for fagorganisertes nettavis.

Annonse

Flere saker

Annonse