JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Øverland konserntillitsvalgt i Posten

Postkom-leder Odd Christian Øverland er valgt som konserntillitsvalgt i Posten Norge og skal representere alle 17 fagforbund i konsernet, i og utenfor LO.

may.berg@lomedia.no

De 17 fagforbundene som er representert i Posten Norge har gått sammen om å etablere en ordning med konsernutvalg og konserntillitsvalgt i bedriften. På et møte i går, ble forbundslederen Odd Christian Øverland i Postkom enstemmig valgt til konserntillitsvalgt.

Øverlands oppgave som konserntillitsvalgt blir å representere forbundene i drøftinger som angår flere av selskapene i konsernet hvor de ansatte er organisert i ulike forbund.

Postkom på alle posisjoner.

Som det overlegent største fagforbundet, med 88 prosent av de fagorganiserte i den norske delen av konsernet, har Postkom sittet på alle posisjoner. Andre forbund har opplevd å ikke få påvirke beslutningsprosessene eller tilkjennegi sine synspunkter i saker som angår arbeidsplassene i Posten-konsernet. Norsk Transportarbeiderforbund og Handel og Kontor er forbund som har etterspurt en ordning med konserntillitsvalgt.

– Det er lite sannsynlig at Postkom kommer til å gi fra seg sin posisjon, men vi er med på å finne ordninger som gir andre forbund mulighet til å ivareta sine interesser, sier Øverland.

Sammensetningen av konsernutvalget blir representativ, det vil si at plassene fordeles etter antall medlemmer. Det betyr at Postkom kommer til å ha flertall i utvalget.

I støpeskjeen.

– Vi er fortsatt i støpeskjeen og det er mye vi ennå ikke har tatt stilling til. Men gårsdagens møte og samstemmigheten i diskusjonene viste at vi er innstilt på å få til noe sammen, sier Øverland.

Et av spørsmålene man skal ta stilling til, er om det skal opprettes et arbeidsutvalg. Det vil i så fall bety at små forbund må la seg representere av andre i arbeidsutvalget.

Posten Norge er positive til tiltaket, mener Øverland.

– Posten har erkjent behovet for en ordning som dette, og jeg har ingen grunn til å tro at ikke konsernledelsen kommer til å gjøre sitt for å få det til å fungere, sier Øverland.

NTF fornøyd.

Svein Thomassen, hovedtillitsvalgt i Posten-eide Bring Logistics, tidligere Nor-Cargo, og medlem i Norsk Transportarbeiderforbunds konsernråd, er svært fornøyd med at Posten Norge endelig får konserntillitsvalgt og et konsernutvalg.

– Dette har vi savnet helt siden vi ble oppkjøpt av Posten i 2004. Nå må forsøke å etablere en felles plattform og prøve å jobbe på tvers av bedriften. Det har ikke vært så fruktbart å utkjempe kampene fra hver våre tuer, sier Thomassen.

– Jeg ser at vi har noen utfordringer foran oss. Mange fagforeninger med ulike kulturer er involvert. Men jeg tror at vi skal klare å få til et fornuftig samarbeid, sier han.

Thomassen mener at dette er et godt bidrag til å bedre bedriftsdemokratiet i Posten Norge.

– Jeg tror at konsernet også er tjent med at vi får på plass denne ordningen, sier Thomassen.

Annonse
Annonse