JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lettet Morten Øye

Avtroppende LO Stat-leder, Morten Øye, er lettet over valgresultatet.

kristian.brustad@lomedia.no

Morten Øye er trygg på at LO Stat har fått en oppegående og god ledelse.

– Jeg er trygg på valgene. Selv er jeg lettet. Vemodet kommer nok senere, sier Øye etter at det ekstraordinære representantskapsmøtet er over.

Han går av fordi han ikke lenger har full motivasjon. Da mener han det er bedre å åpne for nye krefter, enn å klore seg fast i stolen.

– At jeg mangler motvasjon til å fortsette er ikke bra hverken for meg eller oganisasjonen. LO Stat må ha fullt trøkk på hovedoppgavene, sier Øye.

Applaus

Selv går han inn i en retrettstilling. Til rungende applaus ble Morten Øye valgt til sekretær. Han skal følge tariffoppgjøret til våren, og være en ressurs for LO Stats nye ledelse.

– Tusen takk skal dere ha, og speiselt takk for måten jeg ble valgt på. Jeg skal bidra til å overgangen skal bli så smertefri som mulig, sier Øye.

Hvor lenge han blir sittende som sekretær er uvisst. Men den som tror Øye skal bruke retrettstillingen til å bli en syvende far i huset tar feil.

– Jeg skal ikke klamre meg fast, sier Øye.

Ferie

Først blir det en overgangsperiode. 1. april er den nye ledelsen på plass. Øye vil uansett være med på vårens forhandlinger. Deretter er det mer uvisst.

– Det kommer an på LO Stats nye ledelse også. Jeg får se hva jeg finner på etterhvert. Men uansett skal jeg unne meg en god ferie, sier Øye.

Annonse
Annonse