JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Øye: Ingen likelønnsavtale klar

LO Stats leder, Morten Øye, avviser at de fire hovedsammenslutningene har blitt enige om en fordeling av en eventuell likelønnspott. Han fastslår at partene fortsatt diskuterer temaet.

morten.hansen@lomedia.no

– Hovedsammenslutningene i staten jobber fortsatt med å finne en løsning på likelønnspørsmålet. De drøftingene er ikke ferdige, sier Øye.

Han er ikke kjent med at de fire hovedorganisasjonene LO, YS, Unio og Akademikerne har samtaler, og konstaterer at hovedsammenslutningene i staten foreløpig ikke er en del av disse eventuelle samtalene.

– Jeg vil tro hovedorganisasjonene diskuterer hvordan de skal innrette sine forhandlinger i forhold til forhandlingene i staten. Vi kommer eventuelt inn i bildet på et eller annet vis om disse diskusjonene får følger for oss. For det er partene i det statlige oppgjøret som bestemmer hvordan et eventuelt likelønnsoppgjør skal fordeles i staten, sier Øye.

En slik fordelingsnøkkel er ikke ennå på plass.

– Det foregår samtaler som tar sikte på å finne en løsning på likelønnspørsmålet. De samtalene vil fortsette, fastslår Øye.

Annonse

Flere saker

Annonse