JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO vil ha treparts klimaråd

LO tar initiativet til et treparts klimaråd for å se klimautfordringene i sammenheng med behovet for å utvikle arbeidsplasser og næringsliv.

hanne.kullerud.nielsen@lomedia.no

I et brev til regjeringen ved statsminister Jens Stoltenberg ber LO regjeringen opprette "Arbeidslivets klimaråd" som et trepartssamearbeid mellom arbeidslivets parter og myndighetene, for å involvere de aktørene som i praksis skal stå for en miljøvennlig omlegging og en bærekraftig produksjon.

- Norsk industri har allerede en av verdens beste og reneste produksjoner, og Norge er i front når det gjelder teknologiutvikling. Dette fortrinnet og denne kompetansen må utnyttes enda sterkere for å hindre at produksjonen og arbeidsplasser flytter til land som har mindre strenge krav enn Norge, skriver LO-leder Roar Flåthen i brevet til Jens Stoltenberg.

LO mener at et slikt arbeid må dra nytte av det godt etablerte systemet vi har i Norge for å drøfte og finne løsninger på viktige og vanskelige utfordringer gjennom trepartsamarbeidet mellom myndigeter, arbeidstakere og arbeidsgivere, og skriver at regjeringen må være representert ved Arbeidsdepartementet, Miljøverndepartementet, Nærings- og handelsdepartementet opg Olje- og energidepartementet, og partene ved sine respektive hovedsammenslutninger.

Den første store saken som må tas opp i "Arbeidslivets klimaråd", er forslagene i "Klimakur 2020", en etatsgruppe som vurderer tiltak og virkemidler for å redusere utslipp av klimagass, og innspill til arbeidet med den nye klimameldingen, mener LO og Roar Flåthen.

Annonse
Annonse