JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streiker mot lønnsnedslag

De 150 ansatte i Danmarks største kranfirma har gått til ulovlig streik i protest mot bedriftens krav om 8 % lønnsnedslag.

– Vi vet det er krise i byggebransjen, og derfor har vi også tilbudt oss å akseptere et nulloppgjør i år, men det er blankt avvist, opplyser Bent andersen, en av de tillitsvalgte i firmaet til Faglig Fælles Forbunds nyhetsbrev.

Ifølge de tillitsvalgte krever bedriften å få fjernet ulike tillegg for overtids- og helgearbeid. Det gjør at utslagene for den enkelte vil variere mellom 10 000 og 90 000 kroneri året. I gjennomsnitt mener de tillitsvalgte at bedriftens krav betyr lønnsnedslag på 45 000 kroner i året.

I begynnelsen av forrige uke meldte Faglig Fælles forbund at lettbetongprodusenten Expan krevde at de ansatte skulle kutte timelønna med 25 kroner.

– Vi har fått pistolen mot tinningen og beskjed om at det ikke er noe å forhandle om, sa tillitsvalgt Jan Filtenborg.

Annonse
Annonse