JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flyveledere streiker i Frankrike

Franske flyveledere innledet tirsdag en fem dager lang streik som vil føre til hundrevis av innstilte flyavganger til og fra Paris.

Streiken skjer samtidig som både Lufthansa og British Airways (BA) er rammet av alvorlige arbeidskonflikter.

I Frankrike er det en samarbeidsavtale mellom seks europeiske land som har fått flyvelederne til å legge ned arbeidet. De frykter at avtalen, som er ment å integrere og effektivisere flykontrollsystemene, vil føre til at jobber forsvinner.

Foruten Frankrike har Tyskland, Belgia, Luxembourg, Nederland og Sveits undertegnet avtalen.

Streik om en uke

Også i Storbritannia går det mot streik. Der er Unite, forbundet til de kabinansatte i British Airways, som varsler aksjoner i protest mot at ledelsen innfører nye og dårligere kontrakter for nyansatte. Ledelsen har samtidig innført lønnsfrys for alle fram til 2012.

Et flertall på 80,7 % stemte for å gå til streik i en uravstemning blant kabinansatte i BA, ifølge en pressemelding fra Unite. Men ettersom streiker må varsles én uke i forveien, vil aksjonene først kunne starte første uka i mars.

Tyske piloter

Ledelsen i BA har gitt beskjed om at ansatte som streiker, risikerer å miste retten til svært billige flyreiser.

I Tyskland er det pilotene i Lufthansa som er på krigsstien. Mandag innledet 4 000 piloter i forbundet Cockpit en fire dager lang streik, men streiken er nå utsatt til 8. mars. Enigheten kom på plass under forhandlinger i arbeidsretten i Frankfurt mandag kveld, skriver NTB.

Annonse

Flere saker

Annonse