JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streik kan lamme Statoil

Logica Norge nekter å inngår tariffavtale. En streik kan lamme vitale funksjoner hos Statoil.

torgny.hasaas@lomedia.no

Hvis ikke Logica Norge underskriver en tariffavtale innen 6. mars, blir det streik i selskapet. Avdelingen Logica Oil & Gas driver Statoils «helpdesk» fra Stavanger. Når noen Statoil-ansatte har spørsmål for eksempel innen IT, finans, kommunikasjon eller personalspørsmål, ringer de til Logica for å få svar eller hjelp. Denne funksjonen er avgjørende for oljeselskapet.

El & IT Forbundet har varslet at 66 ansatte skal ut i streik. Dette er stort sett personer som er med å bemanne helpdesken 24 timer i døgnet på tre skift.

– Hvorfor ønsker dere tariffavtale?

– Vi ønsker ordnete lønns- og arbeidsforhold. I dag kan vi godt si meninga vår, men vi blir ikke hørt, svarer klubbleder i Logica Oil & Gas, Henning Lima til LO-Aktuelt.

Han forteller om at det er stor frustrasjon på helpdesken i forhold til at det er mye midlertidige ansatte og at nyansatte plutselig får mer i lønn enn de som har arbeidet der i lengre tid.

Det som uløste saken var at ved fjorårets lønnsoppgjør endte i null, etter at YS-forbundet, IT-forbundet hadde vært inne og forhandlet.

EL & IT Forbundet har forhandlet med bedriften og vært i mekling hos kretsmeklingsmannen, men uten at bedriften har villet skive under. Siden Logica Oil & Gas ikke er organisert i en arbeidsgiverorganisasjon, har EL & IT tilbudt en såkalt hengeavtale eller tilslutngingsavtale til en landsomfattende tariffavtale. I dette tilfellet er det avtalen mellom EL & IT og HSH IT og service-avtalen.

Logica Oil & Gas er et datterselskap til et internasjonalt konsern som er børsnotert både i London og Amsterdam. Datterselskapet het tidligere WM-Data

Annonse
Annonse