JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Industri Energi-bygg ferdig i 2016

Industri Energis bygg ved Youngstorget i Oslo kan stå ferdig til bruk i begynnelsen av 2016. Nå har man lagd skisse til Byantikvaren. Etter hvert skal Plan og bygg ta stilling.

stig.christensen@lomedia.no

Det er en lang prosess som skal til for å ferdigstille et bygg av de dimensjonene Industri Energi har kjøpt. Til nå har arbeidet bestått av rensking og sikring av fasader. En rekke spørsmål må avklares, blant annet hvor mye som skal vernes. Forbundet har også planer om å bygge et tilbygg i bakgården. Dette og andre forhold må godkjennes.

– Vi har lagd en skisse til Byantikvaren som det ser ut til at vi kan gå videre med, sier nestleder i Industri Energi, Terje Valskår til FriFagbevegelse/LO-Aktuelt. Det er Entra som står for prosessen. Etter hvert regner han med at de får noen klare signaler fra Oslo Kommune.

Livligere torg

Ett sentralt moment for Industri Energi er også å bidra til et mer levende miljø rundt Youngstorget. I første etasje, på gateplan, er det i utgangspunktet noen restriksjoner i form av næringsvirksomhet, og Valskår er opptatt av at man gjerne bidrar til en god løsning på dette.

Politiet inne

Hele komplekses kostet Industri Energi en halv milliard da de kjøpte for et snaut år siden. Det består av flere bygg. Sentrum Politistasjon er på ca 12 600 kvm, og politiet har signalisert at de ønsker å leie videre. Det bygget forbundet selv skal flytte inn i er på ca 9 000 kvm, så sant planene blir godkjent. Men Industri Energi trenger ikke hele bygget, og det blir aktuelt med andre leietakere.

Pengeplassering

Valskår opplyser at kjøpesummen binder opp store deler av forbundets kapital. Foreløpig er det ikke noe som tilsier at dette var en dårlig investering, ifølge nestlederen. Likevel vil de på ett eller annet tidspunkt vurdere om de fortsatt skal ha så store summer i eiendomsmasse eller om de skal selge.

– Vi driver et medlemsforbund, og må vurdere om det er hensiktsmessig å ha bundet opp så store summer i eiendom, sier Valskår, som per i dag ikke har noen angst i forhold til investeringen.

Annonse
Annonse