JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO-lederen: Mer usikker kurs for landet

Den blå-blå regjeringens første statsbudsjett byr ikke på dramatiske endringer, men tendensen går klart i retning av økte forskjeller på folk, mener LO-leder Gerd Kristiansen.

Hun peker særlig på

– Skattelettelser som langsiktig går utover innsatsen på viktige velferdsområder

– Størst skattelettelser for dem som har mest

– Kutt overfor de arbeidsledige

– En familiepolitikk som bremser likestillingen mellom kvinner og menn

Det som ytterligere kan øke forskjellene i samfunnet mener LO-lederen er svekket styringsgrep og derigjennom mer utrygge arbeidsplasser. Hun viser til den rød-grønne regjeringens tiltredelsesbudsjett startet med at Stoltenberg-regjeringen ville «føre en ansvarlig og forutsigbar budsjettpolitikk basert på handlingsregelen, og legger opp til samme bruk av oljeinntekter i 2006 som foreslått av Bondevik II-regjeringen».

– Les hele pressemeldingen fra LO

Gerd Kristiansen mener at den nye regjering starter med å bryte enigheten om at foreslått bruk av oljepenger i et fremlagt budsjett ikke skulle endres av de øvrige partier. Bakgrunnen var å unngå en konkurranse partiene imellom om å tolke økonomiske utsikter med sikte på å bruke mest mulig.

LO-leder Gerd Kristiansen sier i en melding av hvis dette er starten på et styringsgrep som svikter fra en mindretallsregjering i en krevende parlamentarisk situasjon, er det grunn til bekymring for norske arbeidsplasser.

Det er særlig uttrykk for manglende styringsevne at hele lettelsen går til skattelettelser som har liten positiv virkning for næringslivet. Den går i hovedsak til personer og mest til dem som har mye fra før. Lavere lønte får en lettelse på 2-300 kroner, de med millioninntekter får titusener.

Annonse

Flere saker

Annonse