JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vi må hjelpe

– Vi trenger å gjøre noe i LO-familien for å bedre forholdene for de menneskene som blir utnyttet i renholdsbransjen, var Geir Gamborg-Nielsens hovedbudskap på årskonferansen til Manifest senter for samfunnsanalyse.

ane.borrud@lomedia.no

Forholdene i den useriøse delen av renholdsbransjen var i fokus under Manifest senter for samfunnsanalyse sin første årskonferanse. Geir Gamborg-Nielsen, distriktssekretær i Norsk Arbeidsmandsforbund i Oslo og Akershus, var invitert for å dele sine erfaringer med salen.

– I anbudsrunder er det pris som gjelder, og innerst inne veit alle som er involvert at det ikke er mulig å gjennomføre disse renholdsjobbene på en lovlig måte til disse økonomiske rammene. Men jakten etter det laveste anbudet gjør at man lar all moral og anstendighet fare, sa Nilsen.

Gamborg-Nielsen jobber hovedsakelig med renholdsbransjen, og han fortalte om medlemmer som føler seg truet på livet dersom forteller om forholdene de jobber under.

– Det er flere renholdere i Norge som arbeider under slaveliknende forhold, sa han på konferansen.

I et intervju med Arbeidsmanden.no utdyper han senere at mennesker som er i Norge uten arbeids- og oppholdstillatelse, er i en spesielt sårbar situasjon.

– Jeg benytter enhver anleding til å fortelle om denne delen av renholdsbransjen, sier distriktssekretæren.

Annonse
Annonse