JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fengselstillitsvalgt i TV-ruta

Han jobber bak murene, men er mest glad i livet i det fri. I morgen kan du på TV se Fredrik Axelsen som er leder i Kristiansand fengsels- og friomsorgsforbund.

nina.hanssen@lomedia.no

Axelsen er nemlig en av dem som er med i en ny underholdningsdokumentar på NRK.

TV-dokumentaren lover å gi seerne fortellinger om spennende mennesker i hele landet.

I morgen kan du følge Fredrik Axelsen på hummerfiske i åpen båt, på vedhogst i skogen, på dugnad i bedehuset og på jobben i fengslet. For dette er ikke akkurat en helt vanlig fengselsbetjent.

Vi møter en engasjert og oppglødd sørlending bak murene i Kristiansand noen uker før han skal debutere på TV.

Faglig engasjert

Fredrik Axelsen er godt kjent i fagforbundet sitt. Han har vært leder i NFF-foreningen i Kristiansand i snart 2 år med rundt 42 medlemmer, men vært engasjert i forbundet i over 20 år.

Han trives veldig godt i kriminalomsorgen og skryter av sine kolleger. Men innrømmer at det også er spesielt å jobbe i et relativt trangt takfengsel midt i byen. I dag er kapasiteten sprengt, og de har store utfordringer i forhold til bemanningen.

Det er i dag et høyt bruk av vikarer i fengslet, og han skulle gjerne hatt flere faglærte kolleger på sin arbeidsplass. Særlig mener han det er en stor utfordring i Kristiansand med alle varetektfangene fra Øst-Europa.

– Dette er ressurskrevende for alle. Innsatte fra Øst-Europa legger et større press på de ansatte. Det er ikke lett å drive forebyggende arbeid. Blant annet kan språk til tider være et problem, sier han.

Sykler til jobben

Det er også større press på de ansatte, og dette vises i et sykefravær på 7-8 prosent.

Selv holder han seg i god form ved å sykle på jobben hver dag og trene.

Særlig skulle Axelsen gjort mer for å lette presset for seniorene på arbeidsplassen sin.

Aller helst skulle han ønske at det kom et flunkende nytt fengsel litt utenfor Kristiansand, men vet jo at dette er langt fram.

– Hvis de bestemmer seg for et nytt fengsel, bør dette være eid av staten og ikke noe privat fengsel slik de har i Storbritannia og andre steder, sier han.

Aktiv fritid

I TV-dokumentaren som ble spilt inn i høst, møter vi først og fremst privatpersonen Fredrik Axelsen. I serien ”Folk” følger vi fengselsbetjenter på fritiden også. Han er kristen og avholdsmann og tilbringer mye tid i bedehusmiljøer.

– I jobben med å verve medlemmer til NFF møter jeg stadig argumentasjon om at LO og den politiske venstresiden er svært negative til de kristne verdiene som står sterkt her på Sørlandet. Spesielt LOs syn på Israel gjør at mange velger bort NFF. Denne argumentasjonen har jeg stor forståelse for, sier han.

Annonse

Flere saker

Annonse