JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hun skal møte Obama

Norsk-pakistanske Mahmona Kahn er invitert til å møte president Barack Obama i april. Sammen med henne reiser norsk-tyrkiske Dilek Ayhan.

De to er plukket ut blant åtte kandidater fra Norge til å delta i den prestisjetunge Presidential Summit on Entrepreneurship i april. Dette møtet finner sted etter initiativ av den amerikanske presidenten, som ønsker å styrke båndene med den muslimske verdenen. Dette skal skje gjennom møte med sosiale entreprenører med muslimsk bakgrunn som har bygd opp nettverk, er akademikere, gründere og ledere av frivillige organisasjoner siom er bygd på sosial entreprenørskap.

Flerkulturell bakgrunn

De to norske deltakerne presenteres av det flerkulturelle nettmagasinet X-plosiv. Mahmona Kahn er vel kjent i faglige kretser etter å ha arbeidet som journalist i LO-Aktuelt i en årrekke. Hun startet det første bladet for unge med minoritetsbakgrunn i 1995 og var blant grunnleggerne av nettmagasinet X.plosiv i 2007. I fjor utga hun boka ”Tilbakeblikk – da pakistanderne kom til Norge” og har siden holdt en rekke foredrag over temaet. Mer om bladet X-plosiv her

Styrker bedriftene

Dilek Ayhan er daglig leder av Alagra, som ifølge Wikipedia er en ideell interesseorganisasjon, som bidrar til at norske bedrifter øker sin konkurransekraft gjennom rekruttering av fremragende mastergradsstudenter med familiebakgrunn fra alle andre steder enn Vest-Europa og Amerika. Hun har mottatt en rekke priser for sitt aktive engasjement for ungdommer med minoritetsbakgrunn. Dilek Ayhan er ingeniør av utdanning.

Annonse

Flere saker

Annonse