JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mot konflikt i Sverige

Svensk fagbevegelse forbereder seg på konflikt etter at dominerende forbund i privat sektor har avvist forslag til ny tariffavtale.

Det er flere årsaker til at dominerende forbund som IF Metall og GS (forbundet for ansatte i skogs-, tre og grafiske bransjer) sier nei til forslaget fra meklingsmannen. Forbundsleder Stefan Löfven har tre begrunnelser for å avvise forslaget. Den første er at det økonomiske tilbudet ikke gir vekst i reallønna, det andre er avtaletiden, som er foreslått til 18 måneder med utløp om høsten. Den tredje årsaken er at forslaget ikke inneholder noe om gjeninnsettelse av oppsagte ved inntak av flere medarbeidere.

Tøffeste forhandlingsrunde

Avtalesekretær Tommy Andersson i GS sier til nettavisa Dagens Arbete at han aldri har vært med på en så tøff forhandlingsrunde i løpet av de 13 årene han har deltatt.

–Vi kan ikke godta at en bedrift sier opp ansatte den ene dagen på grunn av mangel på oppdrag og tar inn nye fra rekrutteringsselskap neste dag. Dette er uakseptabelt, sier Stefan Löfven.

Metall med ultimatum

Metall-lederen understreker at det ikke blir inngått ny avtale uten at spørsmålet om bemanningen er med.

Også fagforbundet GS sier nei til tilbudet fra den nøytrale meklingsinstansen. Avtalesekretær Tommy Andersson begrunner avslaget med at retten til gjeninnsettelse overhode ikke er med i forslaget.

Annonse
Annonse