JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Melder overgang fra Postkom til Posten

Egil Linge Anderssen slutter som forbundssekretær i Postkom og går over til "fienden" – Posten Norge.

may.berg@lomedia.no

Etter ti år som forbundssekretær i Postkom, begynner Linge Anderssen (46) som fagsjef for personal og omstilling i konsernstab HR i Posten Norge. Dermed skal han jobbe innenfor det samme arbeidsområdet som i dag. Linge Anderssen har de siste par årene ledet Postkom programkontor, som har ansvaret for omstillingsprosjektene i Spinnaker-programmet.

"Midtlivsvalg"

– Jeg har gjort midtlivsvalget, det vil si gjort et valg mens jeg ennå er i en alder da det er mulig å velge, smiler han.

Han tror det er bra for Postkom med litt utskiftning. Uten at noen slutter, blir det heller ikke nytt blod i organisasjonen.

– Jeg har utviklet min jobb i løpet av disse ti årene. Min etterfølger må få lov til å være med og skape sin jobb, sier 46-åringen.

Hans siste, store arbeidsoppgave i Postkom har vært å lede de landsomfattende omstillingskonferansene som har pågått de siste månedene, hvor forbundet skal stake ut kursen i det videre omstillingsarbeidet i Posten. Nå skal han jobbe med det samme arbeidsfeltet – hos motparten.

– Burde ikke du strengt tatt hatt karantene en stund?

– Jeg kommer ikke til å møte Postkom i forhandlinger med det første, sier Linge Anderssen, som ikke har kvaler i forhold til å gå over til motparten.

Ingen kvaler

– Nei, ikke slik regimet i Posten er nå. Jeg opplever at det er et ønske i Postens ledelse om å drive skikkelig og ordentlig personalpolitikk, sier Linge Anderssen.

Regimeskiftet kom da Randi Løvland ble HR-direktør for et par år siden. Den avtroppende forbundssekretæren har hatt Løvland som sjef før. Da var han forbundssekretær i Den norske Postorganisasjon, og Løvland var forbundsleder i samme forbund.

Det samme vervet hadde også Anders Renolen, konsernsjef i Posten på 90-tallet. Og Arild Øynes, Løvlands forgjenger som DnP-leder, var personaldirektør i Posten Konsument. Posten har med andre ord lange tradisjoner i å hente ledere fra tillitsvalgtkorpset.

Linge Anderssen utelukker ikke at han i den nye jobben kan få i oppdrag å gjennomføre omstillingstiltak han som tillitsvalgt har advart mot.

– Når diskusjonen er ferdig, så må man være lojal i forhold til de beslutninger som er fattet. Men før vi er kommet dit, går jeg ut fra at jeg har fått legge fram mine synspunkter på hvordan omstilling bør foregå – synspunkter som jeg tar med meg over i den nye jobben.

Mye nedbemanning

– Har det vært en belastning å jobbe nesten utelukkende med nedbemanning de siste årene som leder av programkontoret?

– Ja, de siste par årene har jeg kjent at det har begynt å tære på. Det har blitt mer og mer krevende, rent personlig, å stort sett bare jobbe med å avvikle arbeidsplasser, med de konsekvensene det har for folk.

– Blir det mindre krevende å jobbe med det samme på andre siden av bordet?

– Det blir et nytt miljø i hvert fall, og en annen måte og jobbe på. Postkom setter sluttstrek når protokollen er undertegnet. I den nye jobben får jeg ansvar for gjennomføring av omstillingstiltakene.

Erfaren postmann

Egil Linge Anderssen begynte i Posten i 1984. Han har jobbet som postbud, kundebehandler, distribusjonsleder og personalrådgiver. Som tillitsvalgt har han blant annet vært leder i daværende Follo krets av DnP og nestleder i Akershus krets i DnP, før sammenslåingen med Norsk Postforbund og etableringen av Postkom.

may.berg@lomedia.no

Annonse
Annonse