JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

25 000 færre i industrien

Norsk industri er redusert med 25 000 årsverk siden høsten 2008 – og krisa er ikke over, frykter Fellesforbundet.

– Jeg er oppriktig redd på eksportindustriens vegne. Vi er ikke ferdig med noen krise, sier Kåre Leira, konserntillitsvalgt i Norske Skog, i en kommentar til Teknisk Ukeblad.

Norske Skog har bidratt med 200 av de til sammen 25 000 arbeidsplassene som er gått tapt i norsk industri de siste årene, ifølge tall fra nasjonalregnskapet.

Også på sentralt hold i Fellesforbundet er man alvorlig bekymret for situasjonen. I et notat til finansministeren foran regjeringens budsjettkonferanse understreker forbundet at eksportindustrien vil stå overfor store utfordringer også i årene som kommer, og at disse ikke bare kan møtes ved å opprettholde et sterkt hjemmemarked. «Bedriftene må evne å konkurrere også i markedene ute. Samlet sett må derfor Norges konkurranseevne ikke svekkes, men helst styrkes», skriver Fellesforbundet, som lister opp disse sentrale kravene:

– Økte rammer for FoU-kontrakter og miljøteknologi.

– GIEKs og Innovasjon Norges virkemidler må sikres.

– Særskilte tiltak må settes inn overfor verftsindustrien.

Forbundet krever at disse tiltakene gjennomføres seinest i Revidert nasjonalbudsjett, og at de følges opp i budsjettet for 2011.

Fellesforbundet krever også at dagens permitteringsregler opprettholdes og at det settes av tilstrekkelig midler for bedriftsintern opplæring og annen yrkes- og arbeidsmarkedsopplæring.

Les hele brevet fra Fellesforbundet til finansministeren her.

Annonse
Annonse