JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Grafikere melder overgang

Tre grafikere i Dagens Næringsliv har meldt overgang til NJ etter misnøye med Oslo Grafiske Forening.

Tre av deskmedarbeiderne i Dagens Næringsliv har meldt seg ut av grafisk forbund og inn i NJ (Norsk Journalistlag). Cecilie Heltberg, en av de nye NJ-medlemmene, mener forbundet har gjort en for dårlig jobb for sine medlemmer, skriver Journalisten.

Gammelmannsklubb

– Det var blant annet mye dobbeltarbeid en tid da både vi og journalistene jobbet i Quark. Vi syntes ikke at vi fikk den hjelpen vi trengte fra forbundet den gang.

– Det begynner å bli litt mye av en gammelmannsklubb hvor man først og fremst er opptatt av å forsvare filmsatsparagrafen. Det grafiske yrket utvikler seg selv om det ikke skjer noe med filmsatsparagrafen, sier Heltberg til Journalisten.

Uenig

Terje Fjellum, leder Oslo Grafiske Forening, kjenner seg ikke igjen i kritikken fra det nybakte NJ-medlemmet.

– I løpet av min tid i vervet er det vel medlemmene i DN som jeg har brukt mest tid og ressurser på, sier Fjellum til journalistenes medlemsblad.

Grafiker-lederen mener fortsatt at de som driver hovedsaklig med grafiske oppgaver skal være organisert i hos grafisk i Fellesforbundet.

– Det er riktig at vi frarådet dem å melde seg ut. Jeg står fremdeles på at de som jobber mer enn 50 prosent av tiden med grafiske oppgaver bør være organisert hos oss og at de som jobber mer enn halvparten av tiden med redigering bør organisere seg i NJ, sier Fjellum til Journalisten.

Fra små til enda mindre

Utmeldingen av de tre fører nå til at den grafiske klubben er nede i åtte-ni personer, mens de NJ-organiserte ligger på rundt 100 personer.

Klubbleder Bård Bjerkholt i journalistklubben i DN sier til Journalisten at de tar imot de medlemmene de får, så lenge de er innvolvert i innholdsproduksjonen.

Annonse
Annonse