JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statssektoren forhandler fra 8. april

Årets hovedtariffoppgjør i staten innledes 8. april med overlevering av krav, mens Spekter-oppgjøret starter 13. april.

Det er fortsatt tidlig i prosessen, men jobben med å utforme krav foregår for fullt. Med påsken snart for døra, er det bare tida og veien før kravene må være klare.

Årets oppgjør er et hovedoppgjør, som innebærer at det ikke bare forhandles om lønnstillegg. Også fellesbestemmelsene, som blant mye annet regulerer ting som godskrivingsregler, arbeidstid og permisjonsrettigheter er gjenstand for forhandlinger.

Nye forhandlere

For LO Stat skal det også skje et skifte i ledelsen i løpet av denne perioden. Tone Rønoldtangen overtar formelt som LO Stats nye leder etter Morten Øye den 1. april, og fra den datoen går Øye inn i en støttefunksjon. Rønoldtangen har imidlertid vært involvert i forberedelsene siden hun ble valgt til LO Stats leder 8. februar.

1. april er også datoen Eivind Gran overtar som nestleder. Gran vil først og fremst ha ansvaret for oppgjøret i Spekter, og deltar som Rønoldtangen i forberedelsene sammen med forhandlingsavdelingen og forhandlingsutvalget i LO Stat.

Annonse
Annonse