JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO satser på ungdommen

– LO har nå 113 000 unge som medlemmer og er dermed landets største ungdomsorganisasjon. Vi satser nå også på høgskoler og universiteter for å bli enda større, sier Kristian Tangen i LO.

LO avslutter tirsdag et to dagers arbeidsmøte med ungdomsansvarlige i forbundene for å styrke innsatsen blant ungdom på arbeidsplassene og ved lærestedene. Et utkast til dokument som grunnlag for forbundenes videre arbeid skal bearbeides videre og til slutt behandles av sekretariatet i LO før sommerferien. Dette er i tråd med vedtaket på LO-kongressen i mai i fjor.

Også etniske minoriteter

– Hva er de mest sentrale punktene i det videre ungdomsarbeidet?

– Målet er å rekruttere flere unge, motivere unge til å påta seg tillitsverv, tilby kurs og skolering til disse og ha fokus på arbeidstakere og studenter med minoritetsbakgrunn. I tillegg kommer innsats overfor studenter ved høgskolene og universiteter og selvsagt lærlingene, svarer Kristian Tangen, som er ungdomsansvarlig blant de kongressvalgte i LOs ledelse.

Forbundene engasjeres

– Hva kan du si om forbundenes engasjement overfor ungdommen?

– Seksten LO-forbund er med. Etter kongressen, ble det nedsatt fire arbeidsgrupper, som har utarbeidet utkast til et sluttdokument, som nå er under videre bearbeiding.

Interessen for dette arbeidet har aldri vært større. Jeg anser engasjementet som vårt viktigste redskap for å nå ytterligere ut. LO har nå 113 000 medlemmer under 30 år og har aldri hatt så mange. Med dette medlemstallet er LO absolutt størst når det gjelder organisering av arbeid blant ungdom. Men potensialet er større. I løpet av denne våren har vi besøkt eller skal oppsøke universitetene og høgskolene i 18 av landets 19 fylker, og over alt blir vi godt mottatt.

Stort potensiale

– Hvilke grupper er mest interessante – studenter i profesjonsfagene eller de mer «akademiske» når det gjelder medlemsvervingen?

–Vi oppsøker alle, også studenter som har valgt en mer «akademisk» studieretning, men vi skal heller ikke glemme det store antall lærlinger, svarer Kristian Tangen.

For få akademikere

I vedtaket fra LO-kongressen heter det at over 800 000 yrkesaktive i Norge har høyere utdanning, det vil si over 30 prosent av alle yrkesaktive. Men bare ca 10 prosent av disse er medlemmer i LO-forbund. Antall organisasjonsmessige er med andre ord betydelig.

Nær halvparten av all norsk ungdom velger høyere utdanning etter videregående skole, og stadig flere voksne arbeidstakere tar etter- og videreutdanning på høyskole- og universitetsnivå.

Annonse
Annonse