JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO-tap gir Laval-lov

Den svenske fagbevegelsen og den rødgrønne opposisjonen i riksdagen har tapt kampen om å utsette en lov, tilpasset EU-domstolens beslutning i Laval-saken. Loven gjøres gjeldende fra 1. april.

Dermed synes en kamp mellom blokkene i den svenske nasjonalforsamlingen å være avsluttet etter at den har pågått siden i desember i fjor. Da forsøkte opposisjonen for første gang å utsette behandlingen av lovforslaget. LO, med støtte av de rødgrønne partiene, mener at ”Laval-loven” vil svekke fagorganisasjonens rettigheter, ikke minst når det gjelder i vareta utenlandske arbeidstakeres rettigheter ved arbeid i regi av utenlandske selskap i Sverige.

Alle lovlige midler i bruk

–Vi har brukt alle tenkelige midler for å få stanset lovforslaget, men det gikk ikke. Da vi tok fatt på dette arbeidet, anså vi muligheten til å lykkes til 50 prosent, sier sosialdemokraten Svein-Erik Østerberg til LO-Tidningen, svensk LOs hovedorgan.

Lovforslaget har vandret mellom den såkalte konstitusjonskomiteen (KU) i Riksdagen og lovrådet. Da KU mente at lovforslaget var juridisk komplisert, ble forslaget sendt til lovrådet, et utvalg som behandler viktige lovforslag før behandling i riksdagen. Men lovrådet sendte det tilbake, og etter ny behandling, mente lovrådet at det ikke var noe som talte for utsettelse av behandlingen av forslaget.

Ny behandling til uka

Dette betyr at riksdagen vil behandle forslaget onsdag til uka, og med vedtak kan loven bli gjort gjeldende fra 1. april i år.

Annonse

Flere saker

Annonse