JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Minstelønna må opp!

Ingebrigt Bjerke og Jeanette Taagvold fra Oppdal Skisenter er ikke i tvil. Å få opp minstelønnssatsene er viktigst.

ane.borrud@lomedia.no

I skianlegg er det mange sesongarbeidere.

– Minstelønnssatsene holder sesongarbeiderne nede. De får ikke mer enn minstelønna, forklarer Bjerke. Han jobber på skipatrulje i Oppdal på tiende året; sikrer og merker løypene og henter ned folk som har skadet seg. Blant annet.

Begynnerlønn på minstelønnssatsene på 37,5 timers uke for de som jobber tilknyttet skibakken er 120,16 kroner. Taagvold jobber på restaurant i skianlegget på fjerde året. For ansatte tilknyttet kiosk- og kafédrift er begynnerlønna på minstelønnssatsene 116,46. Både Taagvold og Bjerke er helårsansatte, i motsetning til de fleste i bransjen.

– Vi jobber for at vi skal få flere helårsansatte i bransjen, forteller de.

Kvelds- og natt-tillegg

Tariffavtalen sier at for arbeid på virkedager unntatt lørdager mellom kl. 21.00 og kl. 06.00 og fra lørdag kl. 16.00 til mandag kl. 06.00, skal det utbetales et lokalt avtalt tillegg.

– Vi vil ha inn prosenttillegg for kvelds- og nattarbeid i tariffavtalen, ikke at det skal forhandles lokalt, sier Bjerke.

I tillegg så ønsker tariffrådet å få en ansiennitetsskala med større spenn. I dag er du på toppen etter seks sesonger.

Første tarifforhandling

Verken Bjerke eller Taagvold har vært i tarifforhandlinger for skiheis før. Men Bjerke har jobbet som journalist i ti år, og var da tillitsvalgt i Norsk Journalistlag (NJ).

– Det var knallharde forhandlinger i NJ, så jeg har jo erfaring fra forhandlinger, sier han. Og legger til at det var bakgrunnen fra NJ som gjorde at han engasjerte seg som tillitsvalgt på Oppdal Skisenter.

Annonse
Annonse