JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høyere lønn for å sikre rekruttering

Frits Gravrok og Odd Roar Strømme vil ha flere til å jobbe med kraftlinjene her i landet. For å få til det vil de endre tariffavtalen.

ane.borrud@lomedia.no

Det er kun en bedrift som er tilknyttet Kraftlinjeoverenskomsten: Eltel Networks.

– Det var flere bedrifter før, men de har blitt slått sammen opp igjennom årene, forklarer Strømme.

De bygger og vedlikeholder kraftlinjer, setter opp stolper, trekker kabler og så videre. Og forteller at det står dårlig til med kraftlinjene her i landet.

– De forfaller fortere enn man klarer å vedlikeholde. Det er mange år siden de ble bygget, og den gang hadde vi ikke det samme strømforbruket som nå, understreker Gravrok.

Rekruttering

Snittalderen i bedriftene rundt 50 år.

– Vi må ha levelige forhold for dem som begynner i bedriften. Lønna når man starter her må bli høyere. Og så må vi se på arbeidstidsordningene. De aller fleste i bedriften pendler. Dersom vi ikke får opp rekrutteringen kommer vi til å gå på en smell, understreker Gravrok.

Erfarne

Begge meldte seg inn på 1970-tallet, og har vært med i spillet i mange år. Gravrok var på sine første tariff-forhandlinger på begynnelsen av 1980-tallet.

– Det begynner jo alltid tøft. Vi setter fram krav – og BNL sier nei. Men stort sett så går det jo greit. Og det er lettere nå når vi bare er en bedrift, sier han.

Rentespøkelset

De frykter ikke for rentespøkelset som finansministeren truer med.

– Om vi får 2,50 mer i timen så tror jeg ikke det har så mye å si på renta. Dessuten så er det jo ikke finansministeren som styrer renta her i landet, sier Strømme rolig.

Han legger til at det jo ikke er noe nytt at motparten sier dem ikke har noe å gi.

– At dem ikke har noe å gi – det sier dem hvert år. Men vi har noe å kreve. Og det er hovedsaken, avslutter han.

Annonse
Annonse