JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Helt uforståelig!

– Det er helt uforståelig at et tog kan løsne på denne måten, sier nestleder i Norsk Jernbaneforbund (NJF), Jane Sæthre om togulykken som har kostet livet til minst tre personer i Oslo i dag.

nina.hanssen@lomedia.no

Det er fortsatt mange ubesvarte spørmål etter at 16 godsvogner fra Caronet løp løpsk fra Alnabru og kræsjet ved industriområde ved Sjursøya i Oslo.

Ledelsen i Norsk Jernbaneforbund understreker at de ennå ikke har flere detaljer enn det som er fremskaffet av pressen på nåværende tidspunkt. Men følger med på hva som skjer.

Jane Sæthre synes det er helt uforståelig at disse vognene kunne løsne.

– Hvis noe går galt skal det være flere sikkerhetsbarrierer. Vi håper at etterforskninga finner ut av årsaken så fort som mulig, sier Jane Sæthre

Katastrofealarm

Det er slått full katastrofealarm i Oslo. Politiet har i en pressemelding bekreftet at minst tre personer har mistet livet.

Minst tre andre er hardt skadd og fraktet til Ullevål universitetssykehus, mens enda en person er fraktet til Legevakten.

Oslo politidistrikt fikk melding om togulykken ved skur 75 og 92 klokken 13.15 og redningsarbeidet pågår for fullt akkurat nå.

For de som beveger seg i nærheten, er det umulig å la være og bli påvirket av den heftige aktiviteten som nå pågår ved havnekanten.

Her er det mange ambulanser, brannbiler, helikoptere og redningsbåter. I sjøen ligger det rester av toget, skurene og fra et bygg. Kanskje er det også flere folk i vannet. Det er fortsatt en person de leter etter.

Hovedredningssentralen i Sør-Norge (HRS) bistår i redningsarbeidet.

Jernbaneverket opplyser i en pressemelding at 16 vogner har løsnet fra et godstog på Alnabru godsterminal.

10 stanset før havna, mens de seks andre kræsjet. Vognene har trillet på egen hånd ned til Sjursøya havneterminal, skriver Jernbaneverket.

De sier i den samme pressemeldingen at det er en del forsinkelser på grunn av stengingen, men at togtrafikken forventes å gå som normalt i ettermiddagsrushet.

Annonse
Annonse