JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sikret lærlingeplasser

Fredag signerte Telemark fylkeskommune som første fylke i landet en bindende samfunnskontrakt med elektrobransjen.

knut.viggen@lomedia.no

Det sikrer elever på elektrofag ved alle fylkets videregående skoler lærlingeplasser frem til 2020.

I april signerte departementet, arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjonene en samfunnskontrakt for å skaffe plass til flere lærlinger.

Først ute

Nå er Telemark fylke først ute med en bindende kontrakt lokalt og den første bransjen det er laget kontrakt med er elektro. Samfunnskontrakten forplikter fylkeskommunen til å rådføre seg med elektrobransjen når utdanningstilbudet skal dimensjoneres. Elektrobransjen forplikter seg på sin side til å stille opp med lærlingeplasser for elevene. Dermed gir samfunnskontrakten forutsigbarhet for ungdom når de skal velge utdanning og den sikrer også nødvendig kompetanse og arbeidskraft i fylket.

Telemark fylkeskommune har som mål å tegne 10 regionale samfunnskontrakter lik den som nå er gjort med elektrobransjen, innen utgangen av 2013.

Hever statusen

Kontrakten ble undertegnet på Skogmo videregående skole i Skien fredag 31. august. Til stede var fylkesordfører Christian Tynning Bjørnø (Ap), styreleder i NELFO Telemark, Kim David Lie, distriktssekretær i EL & IT Forbundet i Vestfold og Telemark, Are Solli, og daglig leder for Opplæringskontoret for Elektrofag i Telemark, Gunnar Steen Larsen.

– Dette er en videreføring av trepartssamarbeidet som vi er stolte av. Det bidrar til å heve statusen på elektrofaget og sikrer at vi vil ha nok dyktige fagarbeidere i fremtiden, samtidig som det sikrer balanse mellom inntak og det næringslivet har behov for, sier Are Solli, distriktssekretær i EL & IT Forbundet i Vestfold og Telemark.

Annonse

Flere saker

Annonse