JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Heier på lønnshopp for småbarnsforeldre

Tobarnsmor Gøril Mellem er positiv til kravet fra LO Stat, Unio og YS Stat i årets lønnsoppgjør om at de som har vært i foreldrepermisjon i 6 måneder eller mer, gis ett lønnstrinn når de returnerer tilbake på jobb.

morten.hansen@lomedia.no

Magasinet Aktuell hadde før tariffoppgjørets start, et lengre intervju med Gøril Mellem, som nå er hjemme med sitt andre barn og som en dermed risikerer å bli en taper under de lokale lønnsforhandlingene.

Likelønnskommisjonen pekte tidlig på at lønnsforskjellen mellom kjønn vokser i foreldrefasen fordi det er kvinnene som tar ut mest permisjon.

I går fortalte Tone Rønoldtangen, leder av LO Stat, i et intervju med aktuell.no at et av kravene fra LO Stat, YS Stat og Unio er at småbarnsforeldre som er i permisjon skal ha en tariff-festet rett til et lønnshopp.

Mens Likelønnskommisjonen foreslår et gjennomsnittlig lønnstillegg, går forhandlingsleder Rønoldtangen og hennes samarbeidspartnene lenger. De krever et helt lønnstrinn ved tilbakekomst.

Rønoldtangen håpet at dette er et tiltak som både nybakte pappaer og mammaer vil ta godt imot.

Bedre enn ingenting

Gøril Mellem er positiv til kravet og mener dette kan være veien å gå.

– Det synes jeg høres bra ut. Det vil være bedre enn ingenting, sier Mellem.

Og bekrefter dermed det Rønoldtangen i LO Stat håper på – at dette er et tiltak som vil bli godt mottatt av småbarnsforeldre.

– Å få gjort noe med denne biten av lønnsforskjellene, er en såpass viktig sak at alle løsninger er bra. Jeg tror at siden man har hatt fokus på dette, både i lønnsoppgjøret og i media, vil det bli en endring. Det har vært en bevisstgjøringsprosess som har vært bra, sier Mellem.

Annonse
Annonse