JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streikevarsler i kø

Selv om meklingen for frontfagene førte fram til et anbefalt forslag, står nye streikevarsler i kø hos Riksmeklingsmannen:

einar.fjellvik@lomedia.no

Allerede i kveld er det meklingsspurt både for byggebransjen og for hotell- og restaurantbransjen. I begge meklingene er det Fellesforbundet som representerer arbeidstakersiden. Forbundet har varslet at vel 16 000 bygningsarbeidere blir tatt ut i streik fra tirsdag dersom denne meklingen mislykkes.

Havarerer meklingen for hotell- og restaurantbransjen, går vel 6 100 ansatte ut i streik tirsdag morgen. Et av hotellene som kan bli streikerammet fra tirsdag er Thon Hotel Opera – der helgens mekling for frontfagene foregikk.

LAST NED:Oversikt over hvilke NHO- bedrifter som blir rammet av eventuell en hotell- og restaurantstreik.

LAST NED: Oversikt over hvilke andre bedrifter som blir rammet av eventuell en hotell- og restaurantstreik.

LAST NED: Oversikt over hvilke bedrifter som blir rammet av en eventuell streik i byggebransjen.

Transportmekling onsdag

Natta mellom onsdag og torsdag til uka vil nok heller ikke lysene bli slukket hos Riksmeklingsmannen. Da er det meklingsinnspurt i både bussbransjen, godstransporten og miljøbedriftene. Fristen for å unngå streik er kl 24 onsdag 14. april.

Går bussjåførene ut i streik vil det særlig ramme Drammen og Stavanger, men også i Hordaland, Østfold, Vestfold og deler av hovedstaden vil man merke en eventuell streik.

I godstransporten er det bedriftene HOB Transport, Grana Taraldrud AS og Hans Ivar Slåttøy Transport AS som vil bli rammet av en eventuell streik.

Deler av hovedstaden, samt Sandefjord, Elverum og Lier vil få problemer med avfallshåndteringen dersom det blir streik i miljøbedriftene fra trosdag.

LES MER: Full oversikt over hvor en transportstreik vil ramme finner du her.

Offentlig sektor i mai

I offentlig sektor er forhandlingene så vidt i gang. I første omgang har partene, både i stats- og kommuneoppgjøret, frist til 1. mai med å bli enige gjennomforhandlinger. Lykkes ikke det, vil antakelig det meste av mai gå med til mekling. Skulle noen av tariffoppgjørene i offentlig sektor ende i streik, vil det trolig først skje omkring pinse.

Forhandlinger i fleng

Innen en rekke andre bransjer er man i gang med forhandligner, og fera og med mandag starter nye forhandlinger på løpende bånd.

For en fullstendig oversikt over forhandlingenes gang,sjekk vår tariffkalender .

Annonse
Annonse