JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nå begynner kampen om pengene

Etter det LO-Aktuelt erfarer har nå forhandlingene om pengene begynt. Fellesforbundet skal ha overlevert et pengekrav til motparten i Norsk Industri.

torgny.hasaas@lomedia.no

At pengekravet kommer er et et tegn på at meklingen er i positivt gjenge. Det er vanlig at pengene i slike forhandlinger blir diskutert til slutt når de andre, mer kompliserte spørsmålene, er på plass.

VG Nett melder at det skal være enighet om utvidet rett til velferdspermisjon og arbeidstida offshore og ved oljeralterte arbeidsplasser på land. Det blir fra LO-Aktuelts kilder avvist. For som det heter på forhandlingsspråket: «Ingenting er avgjort før alt er avgjort».

Det som er sikkert er at meklingen kommer til å trekke ut utover natta. Fristen for meklingen er midnatt. Det er ingen som tror at den kommer til å bli overholdt.

Hvis partene ikke blir enige, vil 35 000 streike først og fremst i verkstedindustrien fra i morgen, og fulgt opp med ytterligere 25 000 bygningsarbeidere og ansatte i hotell- og restaurant fra tirsdag.

Annonse
Annonse