JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ber Spekter bestemme seg

Administrerende direktør i Spekter, Lars Haukaas, avviser i dag at det finnes et likelønnsproblem. LO Stat mener det er på tide at Spekter bestemmer seg.

morten.hansen@lomedia.no

– Jeg er overrasket, sier Eivind Gran, nestleder i LO Stat.

Overraskelsen kommer som følge av at administrerende direktør i arbeidsgiverforeningen Spekter, Lars Haukaas, avviser likelønnsproblematikken i årets tariffoppgjør.

En dag før kravene fra arbeidstakerorganisasjonene blir overlevert Spekter sier han til Dagens Næringsliv: – Vi har ikke et likelønnsproblem i Norge.

Det får Gran til å reagere.

– De får se å bestemme seg. De kan ikke både si at de vil prioritere likelønn og samtidig si at det ikke finnes et likelønnsproblem, sier Gran.

Han viser til Spekters viseadministrerende direktør, Anne-Kari Bratten, sin uttalelse 8. Januar.

Da slo hun fast at «… Spekter er opptatt av og villige til å prioritere likelønn i vårens tariffoppgjør.”

– Kvinner tjener 87 prosent av det menn tjener. Haukaas må gjerne mene at det er et likestillingsproblem. Men det er like fullt et likelønnsproblem. Det er et verdsettelsesproblem. Og det handler om penger, fastslår Gran.

Han mener Haukaas og Spekter ikke setter lønnsforskjellene mellom menn og kvinner inn i et samfunnsperspektiv. Det er LO Stats leder Tone Rønoldtanget helt enig i.

– Haukaas mener at det er et likestillingsproblem at kvinner har en svakere tilknytning til arbeidslivet enn menn og dermed gjennomgående har lavere inntekt enn menn. Mener han da at det er greit at deltidsstillinger har dårligere timebetaling enn heltidsstillinger? Jeg er enig med ham i at tilknytningen til arbeidslivet er dårligere for kvinner enn menn. Det gjør vi noe med ved å gi ansatte i kvinneyrker bedre betalt, sier Rønoldtangen.

Se også: henvisning til saken på spekter.no

Annonse
Annonse