JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streiker mot sosial dumping

– Minstelønna må opp! Det er den klare beskjeden fra streikevaktene Morten Jensen (t.h.) og Kristoffer Hansen.

stig.christensen@lomedia.no

De to jobber for Veidekke på et prosjekt i Oslo sentrum der Statsbygg er byggherre. Klokka 06.00 i morges trakk de på seg de gule streikevaktvestene og tok oppstilling utenfor byggeplassen.

– I realiteten er dette en streik mot sosial dumping. Minstelønna må opp, mener Morten Jensen.

Minstelønna viktigst

Også bygningsarbeider Michael Stritzel, som vi treffer inne på brakka, er klar på at økning av minstelønna har topp prioritet. Selv har han godt over dette, men Stritzel mener det er viktig at minstenivået ikke blir for lavt.

For en del år siden lå minstelønna på 85 prosent, mens den nå er nede på 72 prosent av det som er beregningsgrunnlaget for overtid. Bygningsarbeiderne har hatt en dårligere lønnsutvikling enn det øvrige arbeidslivet de siste par årene.

– Så dette er en streik mot sosial dumping?

– Ja, svarer han.

Annonse

Flere saker

Annonse