JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Full streikestøtte fra EL & IT

Forbundsstyret i EL & IT Forbundet gir sin fulle støtte til Fagforbundets streik i private sykehjem, og er klare til å ta ut egne medlemmer om det trengs.

I en uttalelse fra dagens møte i forbundsstyret vises det til at konflikten er et resultat av at kommuner velger å konkurranseutsette driften av sykehjem, uten å stille krav til kvaliteten på pensjonsordningene.

Arbeidsintensivt

«Fordi pleiehjem er arbeidsintensive, utgjør lønn og pensjoner det aller meste av kostnadene. Det er her det må spares, hvis private helseforetak skal vinne anbudskonkurranser. Den kommunale pensjonsordningen er det første som ryker. Deretter settes presset inn mot de ansattes arbeidstid og øvrige arbeidsvilkår.», heter det i uttalelsen.

EL & IT Forbundet påpeker at dette er en prinsipiell kamp for likebehandling og rettferdighet i arbeidslivet. Den steile og arrogante holdningen fra NHO Service må en samlet fagbevegelse slå tilbake, sier forbundet.

Streikeklare

Forbundet er også klar til å ta ut sine egne medlemmer i sympatistreik dersom Fagforbundet mener at det er hensiktsmessig, og advarer regjeringen mot bruk av tvungen lønnsnemd, som de mener i praksis bare vil tjene arbeidsgiverparten i konflikten.

Annonse
Annonse